Nieuws

Nieuwe unieke Heimann aanhanger

De aanhanger met lier die wij gebruiken, is inmiddels al zo'n 5 jaar oud. Hij functioneert nog prima, maar heeft toch een paar nadelen. Het laden en lossen van een ijskar duurt erg lang, er komen veel handelingen bij te kijken (kabels, oprijplaten) en de lier is heel erg lawaaierig.

We hebben lang gezocht naar een betere oplossing en die begin dit jaar gevonden: een PT-18 verlaagbare aanhanger van Heimann. Deze aanhanger kan electrisch//hydraulisch de laadvloer laten zaken tot een centimeter of 8 boven de grond. Met enige inspanning kun je een ijskar er dan zo inrijden. Laden en lossen is nu een kwestie van 5 minuten en er zijn geen losse onderdelen meer zoals kabels en oprijplaten. Hij maakt heel weinig lawaai. Bovendien is deze kar overdekt, zodat de ijskarren ook beter beschermd zijn.

We hebben hem nu een maand en zijn er heel erg tevreden over. De oude aanhanger hebben we ook nog, zodat we nu zonder problemen op 2 heel verschillende plaatsen aktief kunnen zijn.

 

Hieronder zie je de verschillende fasen van het laten zakken van de aanhanger.

De IJsmannetjes op IVO Top D toernooi

IVO oganiseert jaarlijks het IVO top-D toernooi, waarin de D-jeugd van alerlei bekende clubs 2 dagen tegen elkaar spelen. Dit jaar bijvoorbeeld VVV-Venlo, Ado, Sparta, Willem2, Borrussia Dortmund, Leicester City en nog veel meer. Vorig jaar hebben we er ook gestaan.  Het is een heel leuk toernooi waarbij je o.a. hele teams aan het einde van de dag langs ziet komen bij onze ijskar. Maar ook  een toernooi waarbij we altijd goed samenwerken met de organisatie.

Dit jaar was het weer natuurlijk geweldig. Veel bezoekers en deelenemers waren dan ook blij dat er een ijsman stond. Probleem was, vooral zondag, dat het zo warm was en de klep van de ijskar zoveel open moest, dat we moeite hadden om het ijs koud te houden. Maar hoewel de laatste ijsjes wel zacht waren en alleen in een kuipje te verkopen, werden ze toch bijna weggegrist uit de kar.

 

 

De IJsmannetjes op Canon Cutting Edge 2019

De afgelopen week mochten De IJsmannetjes 3 dagen in het Experience Center van Océ op het evenement  #CanonCuttingEdge 2019 staan. Vele honderden buitenlandse klanten kwamen daar kijken naar de nieuwste innovaties van dit oer-Venlose bedrijf. En klanten moet je zo goed mogelijk ontvangen met veel gastvrijheid en veel belevenis. Wij zijn trots dat wij daar met onze ijscofiets en ons schepijs een bijdrage aan hebben mogen leveren.

Hieronder nog een video van het evenement. Als je goed kijkt kun je ons op seconde 1:07 een heerlijk ijsje uit zien reiken!

 

 

Eerste opdracht van het seizoen

De eerste opdracht van dit seizoen hadden we al op zondag 27 Januari. En wel bij het prestigieuze jaarlijkse Grand Gala van de Patrons Cuisiniers, waar de gezamenlijke topkoks van de sterrenrestaurants in Nederland een groot diner verzorgen.

De koks van sterrenrestaurant Valuas hebben een van onze authentieke ijskarren gehuurd ter opluistering van het gala. Bovenstaand zie je de ijskar zoals hij op het gala stond.

 

De zijkant en de voorkant waren speciaal voor de gelegenheid beplakt in wit met het logo van de Patrons Cuisiniers.

 

 

Steve Jobs en ijs

Zelfs de beroemde Steve Jobs vond dat een ijscoman het ideale middel is om al je medewerkers of klanten gelukkig te maken.

Bruiloften in Duitsland

Bruiloften in Duitsland is dit jaar een van onze belangrijkste groeisegmenten.

Vanmiddag hadden we onze 15e bruiloft van dit jaar. Dit keer stonden we met onze IJsbeer bij de Katholische Kirche in Herongen. Net als bij de meeste bruiloften was het ook deze keer weer een plezier om ijs te scheppen. Duitsers zijn altijd heel beleeft en vriendelijk. Vaak proberen ze zelfs wat Nederlandse woordjes tegen ons. En allemaal vinden ze onze ijskarren heel leuk en het ijs heel lekker.

Nieuw scheprecord bij de Zuyderland ziekenhuizen

Vaatchirurg in opleiding Chun Yu Wong won eerder dit jaar een interne prijs bij het Zuyderland Medisch Centrum. Hij besloot het geldbedrag dat hij gewonnen had te gebruiken om alle medewerkers en alle patienten te trakteren op ijs. De IJsmannetjes kregen van het ziekenhuis de eervolle opdracht om met hun ijskarren ijsjes te komen scheppen in de ziekenhuizen van Sittard-Geleen en van Heerlen. De actie bereikte zelfs Dagblad De Limburger: zie hier het artikel.

Onze bezetting

Omdat de verwachting was dat er 2000 bollen ijs zouden worden geschept en we van 12.00-16.30 aktief moesten zijn, rukten wij uit met 2 ijskarren met ieder 2 ijscomannen en meer dan 200 liter schepijs. De ene in Sittard-Geleen, de andere in Heerlen.

Het resultaat

De drukte aan de karren en de reacties van de medewerkers en patienten was boven verwachting. Vanaf 12.00 uur to 16.30 stond er continue een rij voor de ijskarren  en konden wij volcontinue scheppen. Iedereen vond het een geweldig idee van dokter Wong. Dokter Wong kwam zelf ook nog een paar keer kijken en werd geïnterviewd bij onze ijskar in Heerlen. Voor de camera mocht hij ook nog een ijsje scheppen. Gelukkig is hij veel beter in vaatchirurgie dan in bolletjes ijs maken!

Een nieuw record

In Heerlen, waar ik zelf stond, hebben we in viereneenhalf uur meer dan 1100 bollen ijs (allemaal ijsjes van 1 bol) geschept. Voor ons een nieuw record. Het geeft ons meteen een solide schatting van hoeveel ijsjes je kunt scheppen uit 1 ijscofiets als je 2 ijscomannen hebben die elkaar afwisselen.

Nieuwe auto voor de ijsmannetjes

Onze vertrouwde Citroen Nemo begon vorig jaar al een beetje te oud te worden. Ook voor langere reizen met een aanhanger met ijskar er achter, begon hij steeds oncomfortabeler te worden.  Afgelopen maanden hebben we hem daarom ingerolen voor een nieuwere, grotere bestelwagen, een Ford Transit Connect. De afgelopen week hebben we hem ook voorzien van nieuwe beplakking. Het is een wat strakkere beplakking dan bij de Nemo. Wij vinden hem heel mooi.

"Studiereis" naar Dubai

Afgelopen maand zijn we met de familie een weekje naar Dubai geweest. Uiteraard hebben we daar ook uitgebreid gekeken naar het lokale ijswezen. Naast het feit dat ijs er erg duur was, was het meest speciale dat men er ijs had van kamelenmelk. Helaas hebben we het niet kunnen proeven.

Daarnaast kwamen we ook een paar echt Turkse  ijscomannen tegen die een hele show maken van het scheppen en uitreiken van een ijsje. Wel heel duur: 8 Euro voor 2 grote bollen.

Nieuwe vriezers voor de IJsmannetjes

De afgelopen jaren hebben we geleidelijk allerlei vriezers bijgekocht om onze groei bij te benen. Maar omdat alle vreiekisten anders waren, werd het heel overzichtelijk. De afgelopen maand hebben we daarom 4 nieuwe vriezers gekocht bij onze vaste leverancies Goos Horeca. Het zijn vrieskasten die er voor zorgen dat we een beter overzicht houden en altijd het oudste ijs eerst gebruiken.

Iedere vriezer kan 40 bakken ijs bevatten. De 4 vriezers bij elkaar zijn goed voor 800 liter heerlijk schepijs waarmee we zo'n 8000 bollen ijs kunnen scheppen.

Drukste zakelijk evenementweekend ooit

Afgelopen weekend hadden we ons drukste weekend met zakelijke evenementen tot nu toe.

Autohaus Boden

Op zaterdag stonden wij 's avonds op het 25-jarige jubilieumfeest van Autohaus Boden in Essen. Als we de Duitse toespraken goed begrepen hebben, is Boden een groot autobedrijf met maar liefst 17 vestigingen. Uitzonderlijk is dat de eigenaar het bedrijf pas is gestart op zijn 61e. In totaal hadden hier zo'n 250 medewerkers met hun partners een heel leuke feestavond. Het was voor ons wel een zware avond, want het feest duurde tot 2 uur 's nachts; pas na 4 uur waren we weer thuis en afgeladen.

Amazon.de

De volgende ochtend om 9.30 uur moesten we alles al weer opgebouwd hebben op het terrein van het Duitse logistieke centrum van Amazon in Rheinberg. Amazon hield hier zijn jaarlijkse Sommerfest voor haar personeel met familie. Het feest was volledig in Western-stijl met bullriding, hoefijzerwerpen, westernshows en een serie foodtrucks. In totaal moesten we zo'n 1000 bezoekers van ijs voorzien. Voor de eerste keer hebben we onze IJsbeer meegenomen als "koelwagen" voor de ijsvoorraad: op deze manier konden we in één keer zo'n 240 liter ijs meenemen. Zoals gebruikelijk kregen we diverse complimenten voor de kwaliteit van ons schepijs.

Tegoedbon voor een bezoek van De IJsmannetjes

Een van onze klanten wilde één van haar klanten een origineel cadeau geven en bedacht toen dat een bezoek van een ijscoman wel iets leuks zou zijn. Zeker in de warme zomer. Op hun verzoek hebben we een tegoedbon gemaakt die zij aan hun klant konden geven.

Een heel eenvoudig idee, maar tegelijkertijd ook heel origineel. Op de tegoedbon is ook ruimte voor het logo van het bedrijf dat het cadeau geeft en het logo van het bedrijf dat de tegoedbon ontvangt.

Wandele naor Schandele

Net zoals vorige jaren stonden we weer bij de bekende wandeltocht "Wandele naor Schandele" in Velden. Na het matige weer dat we het grootste deel van Mei hebben gehad, was het dit weekend schitterend zonnig en warm. We hebben alle wandelaars van de 16 en 24 kilometer langs zien komen en de mensen genoten van het schitterende weer en de mooie natuur van Schandele. En wat smaakt er bij zulk weer beter dan een heerlijk schepijsje?

Interactieve Doe- en Beleefdag in het Maastricht UMC+

Net als vorig jaar mochten we dit jaar weer helpen bij de Doe- en Beleefdag van het Universitair Medisch centrum  Maastricht. Ook dit keer weer met speciale gezonde groenteijssmaken. Speciaal gemakt door onze eigen ijsmaker.

De IJsmannetjes op Sigep 2019

De SIGEP is de grootste vakbeurs ter wereld op het gebied van ijs en ijsbereiding. Dit jaar werd hij van 18-22 januari gehouden in Rimini (Italië). De IJsmannetjes hadden al lang op hun bucketlist staan om er eens heen te gaan, en dit jaar kwam het er van. Rimini is meer dan 1200 kilometer. En omdat we met de Flixbus gingen, was het een reis van ongeveer 24 uur.

De beurs was de moeite waard. Er komen in 5 dagen zo'n 200.000 bezoekers en alle nieuwe innovaties op ijsgebied zijn er te zien. We hadden wel verwacht meer Nederlandse ijsmakers of ijsverkopers tegen te ontmoeten, maar tot onze verbazing zijn we niemand tegen gekomen. Maar misschien was het daar ook wel te druk voor.

Het was een mooie ervaring en we hebben weer veel inspiratie opgedaan. Het nieuwe seizoen begint alweer te kriebelen.

 

 

IJskar van de IJsmannetjes in Duitse muziekvideo

Recentelijk werden we benaderd vanuit Duitsland voor het maken van een video. We dachten eerst dat het weer reclame was. Maar na doorvragen bleek het een Duitse band te zijn ("Nerd") die voor de video van hun nieuwe single een ijscofiets zochten. De nieuwe single heet toepasselijk "Eiscreamlady".

Medio september zijn ze bij ons langs geweest om de video op te nemen. Dat was een leuk om eens mee te maken. Begin oktober lieten ze ons weten dat de video op Youtube staat. Hij is echt heel leuk geworden: volg deze link voor de video.