Voorbeelden van onze projecten

Nieuw scheprecord voor De IJsmannetjes

Nieuw scheprecord voor De IJsmannetjes

Het Blariacumcollege in Blerick wilde al haar 1900 leerlingen op de laatste schooldag verrassen met een ijsje. Om deze hoeveelheid ijsjes tusen 9.00 en 16.00 uur te kunnen scheppen zijn De IJsmannetjes met 2 ijskarren uitgerukt naar Blerick. Met voor iedere kar 2 ijscomannen die elkaar kunnen helpen en aflossen. Voordeel was ook dat op deze manier ieder van de 2 gebouwen van het Blariacumcollege een eigen ijskar had.

IJsopslag

In totaal namen we 80 bakken schepijs (van 5 liter) mee voor deze opdracht. Hierbij konden we mooi gebruik maken van onze ijsaanhanger: De IJsbeer. Daar kunnen namelijk zo'n 50-60 bakken ijs in. En bovendien heeft de kar een actieve koeling, zodat we het ijs goed koud kunnen houden. De rest konden we kwijt in de 2 ijskarren en in een aantal geïsoleerde kisten.

 

We kunnen het

We hebben kunnen laten zien dat we zo'n opdracht moeiteloos aankunnen. Hoewel we soms een rij voor de kar hadden staan, hebben de meeste leerlingen niet meer dan een paar minuten hoeven wachten. En gelukkig was het weer ideaal: niet te koud (dan smaakt ijs niet) en niet te warm (dan wordt het ijs te snel zacht). Het enige minpuntje was dat we de lichten van onze bestelbus de hele dag aan hadden laten staan, waardoor de accu bij het vertrek leeg bleek.

 

Nieuw record

En we hebben vandaag een nieuw persoonlijk record gevestigd van 3800 bollen ijs in één opdracht. Het laatste record was bijna een jaar geleden bij de Zuijderland ziekenhuizen met zo'n 2200 bolletjes.

ONS ADRES

De IJsmannetjes

Raadhuislaan 11

5931NR Tegelen

info@deijsmannetjes.nl

06-20254861

Waar zitten de ijsmannetjes