fbpx

 

Onze ijskarren

Ijskar De Fries

De ijskoude Fries

De ijskoude Fries was onze eerste ijskar. We noemen hem de Fries omdat hij oorspronkelijk (60 jaar geleden) uit Friesland komt. We hebben een oude foto gevonden waarbij hij zichtbaar is toen hij werd gebruikt door ijsfabriek De IJsbeer uit Leeuwarden. De ijsbeerHet klopt ook wel met het feit dat we de kar gekocht hebben in Zwolle.

De Fries is een heel robuuste, maar ook zware, kar met een eigen koelsysteem aan boord. Daardoor kunnen we hem aan de stroom leggen en kan hij zo onbeperkt ijs op de juiste temperatuur houden. Vanwege het gewicht hebben we een electrische hulpmotor in het achterwiel laten zetten.

Met de Fries kunnen we 4 verschillende smaken ijs naast elkaar serveren. Daarnaast kan de kar 5 extra  bakken van 5 liter schepijs in de koelruimte hebben.

De maten van deze ijscofiets zijn: 110cm breed, 205 cm hoog en 300cm lang.


Ijskar De Belg

De nostalgische Belg

Deze ijskar was de 2e die wij kochten. Van een collega in Venlo. Oorspronkelijk komt de kar uit Belgie, en ook deze is naar schatting zo'n 50 jaar oud.

De kar was in redelijk slechte staat toen we hem kochten. We hebben er o.a. een andere luifel op gezet, de lagers vervangen en de beplakking vernieuwd. Deze kar heeft geen eigen koelsysteem, maar wordt gekoeld door 2 grote metalen eutektische koelplaten. Met dit oude systeem kun je het ijs toch makkelijk 4-8 uur op temperatuur houden.

De Belg kan 4 smaken ijs naast elkaar serveren. Daarnaast kunnen we in de koelruimte 5 extra  bakken van 5 liter ijs op temperatuur houden.

De maten van deze ijscofiets zijn: 110cm breed, 205 cm hoog en 300 cm lang.


Ijsscooter

De IJsvent

Alles voor snelheid. Deze Speedy Gonzales hebben we aangeschaft om een groter bereik te hebben als we op de bonnefooi gaan rijden. Hij is gebouwd op basis van een Cargobee brombakfiets (of bakbromfiets). De bouwer is de Ferrari van de Nederlandse ijskarwereld: Jan Rozeboom. Hij is voorzien van alle gemakken: kastjes, koplampen, verlichting, watertank, wasbakje en spoelinstallatie. Helemaal uitgerust volgens alle HACCP normen.

We hebben hem gekocht bij een collega in Haaksbergen:  ijssalon Paul Wilderink.

Met de Ijsvent kunnen we 5 bakken schepijs van 5 liter naast elkaar serveren.

De IJsvent wordt gekoeld door 4 grote eutektische koelblokken.


Onze aanhanger ijskar

De Driftige IJsbeer

De Driftige IJsbeer is onze nieuwste aanwinst. Deze keer geen fiets, maar een ijsaanhanger die je achter de auto kunt hangen. Een beetje tegen onze filosofie van milieuvriendelijk ondernemen, maar hij heeft het grote voordeel dat we hem kunnen vervoeren zonder dat we een van onze aanhangers nodig hebben. De IJsbeer wordt elektrisch gekoeld en heeft een extra opbergcapaceit van 16 bakken ijs van 5 liter.

Net als bij onze andere karren kunnen we vanuit de IJsbeer 4 smaken naast elkaar serveren.

demontabele ijskar voor zorginstellingen

De demontabele ijskar

Wij hebben heel veel zorginstellingen als klant. Probleem is daar vaak dat veel clienten niet ambulant zijn en het veel werk is voor het zorgpersoneel om het ijsje naar de client te brengen.

Speciaal hiervoor hebben wij een kleine ijskar ontwikkeld speciaal voor binnengebruik, waarmee het ijs tot op de kamer van de client kan worden geschept. In de kar is ruimte voor 10 liter ijs, voldoende voor 100-120 bollen.

Om het ook nog mogelijk te maken deze kar eenvoudig te vervoeren is hij eenvoudig te demonteren in 3 delen. Op die manier is de kar in een normale personenauto te vervoeren.