Onze ijskarren

Image

DE FRIES

De ijskoude Fries was onze eerste ijskar. We noemen hem de Fries omdat hij oorspronkelijk (60 jaar geleden) uit Friesland komt. We hebben een oude foto gevonden waarbij hij zichtbaar is toen hij werd gebruikt door ijsfabriek De IJsbeer uit Leeuwarden. Het klopt ook wel met het feit dat we de kar gekocht hebben in Zwolle.

De Fries is een heel robuuste, maar ook zware, kar met een eigen koelsysteem aan boord. Daardoor kunnen we hem aan de stroom leggen en kan hij zo onbeperkt ijs op de juiste temperatuur houden. Vanwege het gewicht hebben we een elektrische hulpmotor in het achterwiel laten zetten.

Met de Fries kunnen we 4 verschillende smaken ijs naast elkaar serveren. Daarnaast kan de kar 5 extra  bakken van 5 liter schepijs in de koelruimte hebben.

De maten van deze ijscofiets zijn: 110cm breed, 205 cm hoog en 300cm lang.

Image

DE BELG

Deze ijskar was de 2e die wij kochten. Van een collega in Venlo. Oorspronkelijk komt de kar uit België, en ook deze is naar schatting zo'n 50 jaar oud.

De kar was in redelijk slechte staat toen we hem kochten. We hebben er o.a. een andere luifel op gezet, de lagers vervangen en de beplakking vernieuwd. Deze kar heeft geen eigen koelsysteem, maar wordt gekoeld door 2 grote metalen eutektische koelplaten. Met dit oude systeem kun je het ijs toch makkelijk 4-8 uur op temperatuur houden. En een ander voordeel is dat hij veel lichter is dan De Fries.

De Belg kan 4 smaken ijs naast elkaar serveren. Daarnaast kunnen we in de koelruimte 5 extra  bakken van 5 liter ijs op temperatuur houden.

De maten van deze ijscofiets zijn: 110cm breed, 205 cm hoog en 300 cm lang.
Image

DE IJSBEER

De Driftige IJsbeer is onze nieuwste aanwinst. Deze keer geen fiets, maar een ijsaanhanger die je achter de auto kunt hangen. De ijskar heeft als grote voordeel dat we hem kunnen vervoeren zonder dat we één van onze aanhangers nodig hebben. De IJsbeer wordt elektrisch gekoeld en heeft een extra opbergcapaceit van 16 bakken ijs van 5 liter. Tevens gebruiken we de kar als distributiepunt voor bij grote opdrachten.

Net als bij onze andere karren kunnen we vanuit de IJsbeer 4 smaken naast elkaar serveren.

Image

DE DEMONTABELE IJSKAR

Wij hebben heel veel zorginstellingen als klant. Uitdaging is daar vaak dat veel cliënten niet ambulant zijn en het veel werk is voor het zorgpersoneel om het ijsje naar de cliënt te brengen.

Hiervoor hebben wij een kleine ijskar ontwikkeld speciaal voor binnengebruik, waarmee het ijs tot op de kamer van de cliënt kan worden geschept. In de kar is ruimte voor 10 liter ijs, voldoende voor 100-120 bollen.

Om het ook nog mogelijk te maken deze kar eenvoudig te vervoeren is hij  te demonteren in 3 delen. Op die manier is de kar in een normale personenauto te vervoeren.
Image

DE GAZELLE

Het is moeilijk om aan mooie ijscofietsen te komen. Vandaar dat we er deze winter maar zelf een gebouwd hebben.

Het onderstel is een volledig gerestaureerde Gazelle bakfiets uit 1947. De bak is nieuw gebouwd, waarbij we de beste elementen van onze andere ijskarren hebben meegenomen.

De Gazelle lijkt op de Belg, maar is 20 cm korter en een stuk lichter. Hij heeft geen luifel, wat hem ook weer lichter maakt. Bovendien is deze kar geschikter voor tijdelijke beplakkingen omdat de zijkanten volledig vrij zijn.

De Gazelle wordt gekoeld met elementen en kan ook weer 2x4 bakken ijs van 5 liter bevatten.

De Gazelle is 280cm lang, 92 cm breed en 120cm hoog.
Image

DE DRAAGBARE IJSCOKIST

Niet echt een ijskar, maar een andere manier om schepijs te serveren.

Door onszelf ontwikkeld om bij zorginstellingen ook schepijs op de kamer van de bewoners te serveren. Maar ook gebruikt bij b.v. beurzen en evenementen.

In de draagbare ijscokist kunnen we 2 smaken schepijs kwijt. Van iedere smaak 2.5 liter, goed voor ongeveer 25-30 bollen ijs. Met daarnaast voldoende horentjes.

Is niet echt geschikt om heel veel ijsjes per uur te scheppen. Maar wel een unieke aanbieding die veel bekijks trekt.

ONS ADRES

De IJsmannetjes

De Gruisdonk 1B-1C

5928RT Venlo

info@deijsmannetjes.nl

06 20 25 48 61